Болгарський перець, хрустка капуста і гострий лук – ідеальні інгредієнти для приготування швидкої пікантною закуски. Блюдо виходить з насиченим смаком і пряним ароматом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0.25 склянки
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту з болгарським перцем, олією і оцтом легко! Вимиту і просушену капусту шаткуємо дрібними шматочками, для цієї задачі потрібно великий гострий ніж.

Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і дрібно шаткуємо або натираємо на середній тертці.

Перець болгарський гарненько промиваємо, і, виймаючи все насіння – нарізаємо тонкими брусочками.

В глибокій посуді з’єднуємо всі нарізані інгредієнти, поливаємо олією і делікатно перемішуємо руками або дерев’яною лопаткою.

В чисті сухі банки щільно накладаємо овочі, залишаючи до горлечка близько 1 сантиметра.

В каструлі змішуємо воду з сіллю, цукром, оцтом і перцем, і відправляємо на плиту до закипання.

Гарячим маринадом заливаємо банки до самого горлечка і закриваємо гвинтовими кришками.

Після остигання зберігаємо в холодильній камері, промаринується капуста вже на наступний день. Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з цибулею