Болгарський перець, хрустка капуста і гострий лук – ідеальні інгредієнти для приготування швидкої пікантною закуски. Блюдо виходить з насиченим смаком і пряним ароматом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Для маринаду: –
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0.25 склянки
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з болгарським перцем, олією і оцтом легко! Вимиту і просушену капусту шаткуємо дрібними шматочками, для цієї задачі потрібно великий гострий ніж.
Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і дрібно шаткуємо або натираємо на середній тертці.
Перець болгарський гарненько промиваємо, і, виймаючи все насіння – нарізаємо тонкими брусочками.
В глибокій посуді з’єднуємо всі нарізані інгредієнти, поливаємо олією і делікатно перемішуємо руками або дерев’яною лопаткою.
В чисті сухі банки щільно накладаємо овочі, залишаючи до горлечка близько 1 сантиметра.
В каструлі змішуємо воду з сіллю, цукром, оцтом і перцем, і відправляємо на плиту до закипання.
Гарячим маринадом заливаємо банки до самого горлечка і закриваємо гвинтовими кришками.
Після остигання зберігаємо в холодильній камері, промаринується капуста вже на наступний день. Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з цибулею