Оригінальна маринована капуста з додаванням буряків. Ця закуска буде готова вже через добу, а також буде мати неповторний рожевий колір, що вже точно не зовсім звичайно і дуже по-новому.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з буряком, часником і оцтом? У білоголової капусти вирізаємо качан і знімаємо верхні зіпсовані аркуші.
Качан нарізаємо досить великими шматочками.
Часник «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами. Буряк також очищаємо від шкірки і дрібно шаткуємо соломкою або натираємо на середній тертці.
Всі підготовлені інгредієнти добре перемішуємо і перекладаємо в чисту і суху трилітрову банку.
В каструлю відповідного розміру вливаємо воду і додаємо сіль, цукровий пісок, лаврушку і перець горошком. Кип’ятимо на середньому вогні близько 8-10 хвилин, вливаємо оцет і знімаємо з вогню, в цей же момент.
Капусту з буряком і часником заливаємо гарячим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо в холодильну камеру і зберігаємо під капроновою кришкою. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком