Любителям пикантностей і гострих закусок така капуста доведеться за смаком. Рецепт можна вважати простим, так як всього-то й потрібно, що нарізати овочі і приготувати маринад. Маринування ж також досить швидке – не більше доби.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 – 15 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 12 ст.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з буряком, олією і оцтом швидкого приготування? Готуємо овочі: качан капусти очищають від верхнього листя, вирізаємо качан. Нарізаємо листя «пелюстками» – невеликими довгастими шматочками.
Буряк чистимо, промиваємо, обсушуємо. Нарізаємо її брусочками. Часник очищаємо від лушпиння. Готуємо маринад: у воду додаємо сіль, цукор, оцет, рослинне масло, горошки перцю і лаврове листя. Нагріваємо маринад до кипіння і знімаємо з плити.
Підготовлені нарізані овочі укладаємо шарами в посуд для маринування. Заливаємо овочі приготованим гарячим маринадом.
Закриваємо плоскою тарілкою догори дном і встановлюємо зверху вантаж. Наприклад, банку з водою. Залишаємо до повного охолодження і потім прибираємо в холодильник на чотири-п’ять годин.
Після закінчення зазначеного часу капусту можна подавати на стіл. Зберігаємо таку закуску в холодильнику.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією Солодка маринована капуста