Любителям пикантностей і гострих закусок така капуста доведеться за смаком. Рецепт можна вважати простим, так як всього-то й потрібно, що нарізати овочі і приготувати маринад. Маринування ж також досить швидке – не більше доби.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 – 15 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 12 ст.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 150 гр.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з буряком, олією і оцтом швидкого приготування? Готуємо овочі: качан капусти очищають від верхнього листя, вирізаємо качан. Нарізаємо листя «пелюстками» – невеликими довгастими шматочками.

Буряк чистимо, промиваємо, обсушуємо. Нарізаємо її брусочками. Часник очищаємо від лушпиння. Готуємо маринад: у воду додаємо сіль, цукор, оцет, рослинне масло, горошки перцю і лаврове листя. Нагріваємо маринад до кипіння і знімаємо з плити.

Підготовлені нарізані овочі укладаємо шарами в посуд для маринування. Заливаємо овочі приготованим гарячим маринадом.

Закриваємо плоскою тарілкою догори дном і встановлюємо зверху вантаж. Наприклад, банку з водою. Залишаємо до повного охолодження і потім прибираємо в холодильник на чотири-п’ять годин.

Після закінчення зазначеного часу капусту можна подавати на стіл. Зберігаємо таку закуску в холодильнику.

Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією Солодка маринована капуста