Хрустка пікантна закуска з доступних овочів чудово підходить не тільки для святкового столу, але і для людей, які стежать за своєю фігурою. Страва готується швидко і не містить в собі зайвих калорій.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – 15 гр.
- Оцет столовий 9% – 90 мл
- Вода – 500 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 80 гр.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з морквою, перцем і оцтом? У каструлі відповідного розміру з’єднуємо воду, сіль, цукровий пісок, олію і доводимо до кипіння на максимальному вогні, постійно помішуємо до повного розчинення кристалів солі і цукру.
Як тільки маринад почав кипіти – знімаємо з вогню і додаємо 90 мл оцту.
Моркву натираємо на середній або великій тертці.
Солодкий болгарський перед розрізаємо навпіл і виймаємо все насіння, потім нарізаємо тонкими смужками.
Гострим ножем, максимально дрібно рубаємо білокачанну капусту.
У великій глибокій тарілці, руками, перемішуємо підготовлені овочі.
В чисті банки щільно трамбуем інгредієнти і заливаємо гарячим маринадом.
Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім зберігаємо в холодильній камері. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, болгарським перцем