Смачну мариновану капусту можна буде спробувати через 3 години після приготування. Закуску найкраще підготувати вранці, щоб до обіду подати її на стіл разом з основним блюдом.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Капуста білокачанна – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Мед – 1 ст. л.
- Вода – 1.5 л
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Для маринованої капусти з морквою і цибулею швидкого приготування нам потрібно спочатку підготувати і подрібнити всі овочі. Тонко шаткуємо капусту гострим довгим ножем. Потім очищаємо моркву від верхнього шару. Промиваємо її проточною водою і натираємо на крупній тертці. Знімаємо лушпиння з головок цибулі. Нарізаємо їх півкільцями. Часник також очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками ножем.
Приступимо до приготування розсолу. Наливаємо очищену воду в каструлю. Засипаємо сіль і цукор, перемішуємо їх з водою. Викладаємо необхідну кількість меду і знову перемішуємо. Вливаємо в суміш рослинне масло. Після ретельного перемішування ставимо каструлю з розсолом на плиту і доводимо його до кипіння. Проварюємо півхвилини, вимикаємо плиту.
У процесі варіння розсолу займемося підготовкою суміші з овочів. Спочатку викладаємо в глибоку миску нашатковану капусту і терту моркву. Перемішуємо їх руками з невеликим натиском. Потім додаємо цибулю і часник. Продовжуємо перемішувати продукти.
заливаємо Гарячим розсолом перемішані овочі. Накриваємо їх тарілкою і міцно притискаємо, щоб розсіл виплив на поверхню і повністю покрив овочі. Ставимо на тарілку що-небудь важке і залишаємо конструкцію на 2-3 години.
Ближче до кінця засолювання слід підготувати банки для зберігання закуски. Спочатку очищаємо їх за допомогою соди, а потім ретельно промиваємо. Відправляємо на стерилізацію. Знімаємо вантаж і тарілку з овочів. Викладаємо їх у банки, які накриваємо чистими капроновими кришками. Ставимо в холодильник і зберігати не більше двох місяців.
Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією Маринована капуста з цибулею Солодка маринована капуста