Маринована скумбрія вийдуть в міру солоної, пряної і ароматною. Про те, що приготувати таку закуску можна в домашніх умовах, для багатьох справжнім відкриттям.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію шматочками з цибулею та оцтом? Скумбрію розморозьте, випатрайте і добре промийте під проточною водою.
відріжте Голову і хвіст. Решту скумбрії наріжте порційними шматками.
У воді розчиніть сіль і додайте сухі спеції. Маринад поставте на вогонь, прокип’ятити кілька хвилин, потім остудіть і додайте оцет.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
В банку складіть шарами рибу і цибулю, залийте їх розсолом, маринадом. Банку зі скумбрією поставте в холодильник на 2 дні. Періодично струшуйте банку, щоб риба рівномірно промаринувалася.
Через 2 дні можна подавати мариновану скумбрію на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія