Замаринована за цим рецептом скумбрія виходить досить просоленої, має ніжний смак і легку кислинку. Така рибна закуска підійде до всіляких страв з картоплі і овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 3 гілки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець запашний – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану скумбрію з лимоном просто! Скумбрію необхідно повністю розморозити, тоді її буде легше очистити.
Рибу помийте, відріжте голову. Зробіть надріз вздовж черева і видаліть нутрощі. Ще раз добре промийте тушки всередині і зовні.
Зробіть надріз вздовж хребта. Лимон помийте і видавіть сік, рівномірно розподіліть його по рибним тушкам всередині.
Змішайте сіль і цукор, промажте цією сумішшю скумбрію всередині і зовні.
Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Залишився лимон і гілочки кропу також наріжте. Змішайте ці інгредієнти, додайте перець горошком.
Частина цієї суміші вкладіть всередину тушок, частина розподіліть зверху.
Складіть рибу в контейнер і поставте в холодильник на 12 годин. Перед тим, як подати мариновану скумбрію на стіл, наріжте її скибочками і збризніть рослинним маслом.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія