Всі люблять іноді побалувати себе смачною солоною рибкою. Тим більше, що приготувати його в домашніх умовах дуже легко. Просто слідуйте цим рецептом і у вас на столі буде смачна маринована скумбрія.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію з цибулею та оцтом? Скумбрію очистити і випатрайте, відріжте голови і хвости.
Скумбрію ще раз добре промийте водою, обсушіть паперовим рушникам і наріжте на порційні шматки. Складіть рибу в миску або каструлю, додайте лавровий лист. У воду всипте сіль і залийте цим розчином рибу. Поставте скумбрію в холодильник на 1 добу.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Через добу дістаньте скумбрію з холодильника і злити розсіл. На дно каструлі викладіть нарізану цибулю, зверху покладіть рибу.
У мисці змішайте олію, винний оцет, чорний перець і пряні трави. Отриманою сумішшю залийте рибу і цибулю, накрийте каструлю кришкою і поставте в холодильник на 2-3 години. Після цього скумбрія буде готова.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія