Кориця є родзинкою даного рецепту маринування білих грибів з корицею на зиму. Вона надає боровикам особливий пікантний смак. Обов’язково спробуйте! Корицю додаємо в маринад.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кориця – 1 паличка
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані білі гриби з корицею на зиму просто! Для маринування за даним рецептом візьміть тільки білі гриби, не додаючи до них інших. Ваші гриби в баночці будуть золотистого кольору в прозорому маринаді.
Боровики очистіть від лісового сміття. Червиві гриби не беріть для маринування. Гриби добре промийте під проточною водою і наріжте на шматочки довільного розміру. Потім покладіть їх у каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
Коли гриби закиплять, відкиньте їх на друшляк і ще раз промийте. Потім перекладіть в ту ж каструлю і залийте 0,5 л чистої води і поставте варитися. Якщо не подобається густий грибний бульйон, то долийте води більше. Поки боровики варяться, відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду.
закипевшие гриби перекладіть спеції, додайте сіль і оцет і перемішайте. Варіть гриби в маринаді на маленькому вогні і протягом 15-20 хвилин від початку кипіння.
Поки гриби варяться, стерилізуйте в мікрохвильовці невеликі баночки для загортання і прокип’ятіть кришки. Білі гриби в маринаді розкладіть у підготовлені банки, заповнюючи їх до самого верху. Потім баночки герметично закупорьте кришками і в перевернутому стані остудіть під махровим рушником.
Мариновані білі гриби з корицею можуть зберігатися в прохолодному місці до 2 років, хоча з’їдаються набагато раніше, тому що виходять дуже смачними.
Вдалих заготовок!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Як готувати білі гриби - рецепти