Мариновані кабачки стають все більш популярною заготівлею на зиму. А приготовлені разом з патиссонами вони будуть справжнім домашнім делікатесом. Соковиті, ароматні, майже як свіжі, це апетитна закуска для сімейного столу!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Кабачки – 500 гр.
- Патисон – 500 гр.
- Морква – 0.5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Сіль – 70 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих кабачків і патисонів. Парасольки кропу, листя вишні промиваємо водою і складаємо в банки.
Додаємо зубчики часнику.
Моркву чистимо й ріжемо на кілька смужок.
Перець миємо й розрізаємо на половинки, очищаємо від насіння. І ріжемо одну половинку на більш тонкі смужки.
Кабачки миємо й нарізаємо кружальцями.
Патисони промиваємо і розрізаємо, найбільш великі з них розрізаємо на 4 частини.
Воду ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній цукор і сіль.
Знімаємо з плити і додаємо оцет.
Складаємо кабачки, перець, моркву і патисони в банки.
Кладемо перець і заливаємо розсолом і накриваємо кришкою.
Занурюємо банки в каструлю з водою і ставимо на вогонь, стерилізуємо 30 хв.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салати з кабачків на зиму