Дуже проста і досить гостра закуска з кабачків в томатній заливці дозволить вам взимку насолоджуватися смаком і соковитістю овочів. У цьому рецепті можна використовувати як молоді, так і великі кабачки з щільною шкіркою, вийде однаково смачно.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 2,5 кг
- Томатний соус – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло олію – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 15 – 20 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані кабачки в томатному соусі легко! Кабачки, помийте і обсушіть. Молоді кабачки очистити від шкірки не обов’язково. З більш великих і щільних плодів зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. Наріжте кабачки невеликими часточками або кубиками завтовшки не більше 1,5 сантиметрів. Головку часнику розділити на зубчики, очистити їх від лушпиння і пропустіть через прес.
Томатний соус перелийте в каструлю і поставте її на вогонь. Коли томатна маса почне закипати, додайте цукор, оцет, соняшникова олія, сіль, подрібнений часник і перець горошком. Перемішайте всі інгредієнти і продовжуйте варити, поки цукор повністю не розчиниться.
Перекладіть в томатний соус кабачки, перемішайте і варіть 30 хвилин на середньому вогні. Кабачки потроху почнуть увариваться і зменшуватися в розмірі.
Розкладіть по сухим стерилізованим банкам заготовку з кабачків, соус повинен доходити до країв банки. Загорніть банки закаточной машинкою і переверніть їх догори дном, подивіться чи не йдуть бульбашки повітря від кришок. Укутайте загортання в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте смачну закуску з кабачків у темному погребі.
Приємного апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму