Мариновані кабачки з гірчицею виходять пікантними і оригінальними. Холодну закуску можна подавати до гарячих м’ясних страв. Особливо така хороша заготовка до шашликів.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Кабачки – 4 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Кріп – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані кабачки з гірчицею. Кабачки ретельно промиваємо та нарізаємо смужками середнього розміру. Шкірку можна не знімати.
Промиваємо свіжий кріп і подрібнюємо його.
З’єднуємо кабачки з кропом в загальній глибокій ємності.
Окремо приготуємо маринад. Для цього змішуємо оцет з сухими інгредієнтами: цукром, сіллю, гірчицею і перцем.
Вливаємо маринад в кабачки. Перемішуємо. Залишаємо заготовку на 3 години. Протягом цього часу овочі необхідно перемішувати.
Через три години кабачки пустять багато соку і стануть менше в розмірі. Страву можна розподіляти по банкам.
Розливаємо кабачки в маринаді в банки. Після стерилізуємо їх 20 хвилин в каструлі з киплячою водою. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки як грузді Салат з кабачків з часником на зиму