Замаринувати кабачки з огірками разом – відмінна ідея. По-перше, це зручно, по-друге – смачно, а по-третє – це обіцяє свободу вибору в момент подачі на стіл. Щоб заготовка порадувала смаком і виглядом, при відборі сировини варто віддати переваги молодим кабачків і невеликого розміру огірків. Такі плоди завжди ніжні, більш хрусткі і візуально привабливі. Рецепт розрахований на одну трилітрову банку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 700 гр.
  • Кабачки – 700 гр.
  • Листя хрону – 1 – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Коріандр – 0.5 ст. л.
  • Перець чилі –
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
  • Вода (для розсолу) – 0.7 л.
  • Вода (для заливки) – 0.7 л.

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані кабачки з огірками? Листя хрону, вишні і смородини, а також зелень кропу ретельно промиваємо проточною водою, щоб змити пил і забруднення. Залишаємо обсихати на рушник. Часник очищаємо від лушпиння і промиваємо. Стручок гіркого перцю моєму і відрізаємо шматочок завдовжки в один сантиметр. Якщо є бажання додати овочам більшу гостроту, відрізаємо шматочок побільше.

Огірки промиваємо з допомогою щітки і поміщаємо в глибоку посуд. Заливаємо холодною водою і залишаємо на два-три години. Даний етап необов’язковий, але бажаний: після замочування у воді огірки стають більш хрусткими. Крім того, якщо плоди не прямо з грядки, а вже полежали якийсь час, це допоможе повернути їм свіжість. Кабачки миємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди на кружки товщиною в півтора-два сантиметри.

Банку моєму содовим розчином. Кришку моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. У підготовлену банку укладаємо чисту зелень, поверх розміщуємо огірки, а на них кладемо гуртки кабачків. В окремій ємності доводимо до кипіння два літри води і заливаємо кип’ятком овочі в банку. Прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на п’ять.

Поки овочі пропарюють, доводимо до кипіння ще два літри води. Воду з банки зливаємо, а овочі повторно заливаємо окропом. Витримуємо також п’ять хвилин. В цей час готуємо розсіл: 1,6 літра води додаємо сіль, горошини чорного перцю, коріандр і кладемо лавровий лист. Доводимо розсіл до кипіння. Воду з банки зливаємо, поверх овочів виливаємо оцет і заливаємо їх киплячим розсолом разом зі спеціями. Заготівлю відразу закатуємо кришкою і перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо закатку в ковдру і в такому положенні даємо їй повільно охолонути. Після охолодження прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Салат з кабачків та огірків на зиму