Нарізаний кавун поміщається в простерилизованную банку разом з кропом, часником і заливають розсолом з води, солі, меду та оцту. Всі закочується кришками і залишається до повного охолодження.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- М’якоть кавуна – 2.5 кг
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Часник – 20 гр.
- Сіль – 45 гр.
- Мед – 210 гр.
- Вода – 1.5 л
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих арбузов з медом на зиму? Кавун ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння.
М’якоть нарізаємо досить великими шматками, так як при солінні вони значно зменшаться в розмірі.
В підходящу каструлю наливаємо необхідний обсяг води. Доводимо до кипіння і додаємо туди сіль, мед і оцет. Варимо пару хвилин, іноді помішуючи, щоб кристали солі повністю розчинилися.
Трилітрові банки заздалегідь простерилизуем зручним способом і закладаємо туди шматки кавунової м’якоті. Також кладемо суцвіття кропу і часник. Заливаємо все до країв получившимся маринадом.
Закочує банки стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Відправляємо маринований кавун в придатне для зберігання місце, а взимку дістаємо його і насолоджуємося смачною закускою. Приємного апетиту!
Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун з оцтом в банках на зиму Кавун на зиму в банках Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму