Маслюки відмінно підходять для маринування. Сам процес нескладний і не відніме багато часу. Важливо дотримуватися певних правил приготування маслюків: знімаємо шкірку з капелюшка, безпосередньо перед маринуванням гриби обов’язково відварюємо в підсоленій воді. Дрібні маслюки краще маринувати цілком, а ось примірники великого розміру варто розрізати на частини. Докладний рецепт і покрокові фото в даному рецепті не дадуть помилитися навіть недосвідченій господині.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Гвоздика – 8 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані маслюки з 9% оцтом? Маслюки перебираємо: випадковий викидаємо сміття, забруднення ніжок зачищаємо ножем, частини грибів з дефектами вирізаємо. Липку шкірку капелюшків, яка зазвичай збирає дрібне сміття і інші забруднення, знімаємо за допомогою кінчика ножа, злегка підчепивши її з краю.
Потім маслюки ретельно промиваємо і даємо стекти воді. Дрібні гриби залишаємо як є, великі ріжемо на частини.
Складаємо підготовлені маслюки в об’ємну каструлю, заливаємо їх холодною водою так, щоб повністю покрити, додаємо столову ложку солі і ставимо на плиту.
З моменту закипання варимо гриби двадцять п’ять-тридцять хвилин.
Після закінчення часу варіння гриби проціджуємо через друшляк від відвару.
В окрему каструлю наливаємо вказану кількість води, додаємо сіль та цукровий пісок.
Доводимо розчин до кипіння і опускаємо в нього проціджений маслюки.
Варимо п’ятнадцять хвилин, після чого додаємо оцет, лавровий лист, горошини запашного перцю, гвоздику і корицю. Перемішуємо спеції з грибами і продовжуємо варіння ще десять хвилин при низькій температурі.
Банки промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки також моєму і стерилізуємо. Даємо банкам і кришок повністю обсохнути.
В підготовлені банки розкладаємо гарячі маслюки разом з маринадом і відразу закручуємо кришками. Даємо заготівлях охолонути і прибираємо їх у темне прохолодне місце на зберігання. Рекомендується вживати в їжу протягом півроку.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму