Домашню консервацію люблять усі, проте не всі переносять наявність в ній оцту. В такому разі, допоможуть рецепти, які не передбачають використання оцту, але довго зберігаються і мають приємний смак і аромат, наприклад, мариновані огірки без оцту на зиму за нашим рецептом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 800 гр.
- Лимонна кислота – 15 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Листя хрону – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки без оцту легко! Овочі та зелень вимити і залиште, щоб з них стекла рідина.
Банки і кришки попередньо стерилізуйте. Розкладіть на дно банок зелень і часник. Відріжте кінчики огірків з двох сторін і щільно укладіть в банки, можна використовувати 1-2-літрові банки.
Закип’ятіть воду і залийте нею огірки в банку, прикрийте кришкою, залиште на 18-20 хвилин.
З огірків злийте воду, розчиніть в ній цукор, сіль, додайте перець. Коли маринад закипить, засипте в нього лимонну кислоту. Залийте приготовленим маринадом огірки, він повинен повністю покривати огірки в банку, залиште на 10-15 хвилин.
Ще раз злийте воду з огірків, закип’ятіть і залийте огірки, загорніть кришки на банках. Закачування переверніть догори дном і залиште на добу під теплою ковдрою, потім перенесіть їх у погріб на зберігання.
Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки з цукром на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму