солодкі огірки Мариновані – закуска, яку всі люблять в нашій родині. Огірочки виходять з ідеальним поєднанням смаків – солодкі і одночасно гострі. Солодкі огірки я заготовляю у великій кількості. Коли їх їж, зупинитися просто неможливо. Розрахунок інгредієнтів представлений на 3-літрову банку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 6 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1.5 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гвоздика – 6 бутонів
Процес приготування:
Готувати солодкі мариновані огірки легко! Першим ділом ретельно за допомогою миючого засобу вимийте банки. Вимиті банки стерилізуйте на водяній бані, в духовій шафі або мікрохвильовій печі. Огірки, моркву і гострий перець добре промийте під проточною водою. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Моркву очистіть від шкірки.
На дно стерильних банок викладіть гвоздику, часник, половину великої цибулини, обріжте кінчики обсохших огірків і щільно один до одного розподіліть в ємності. Моркву розрізати на чотири частини і викладіть в банку між огірками. Якщо любите гостре, додайте червоний гострий перець. Викладіть велику сіль, цукровий пісок, влийте столовий оцет.
Банки залийте гарячою водою, але не окропом.
Банки покладіть в глибоку каструлю, залийте теплою водою по плечики банок. Банки накрийте кришками, заздалегідь обдавши їх окропом. Доведіть до кипіння каструлю. Трилітрові банки стерилізують близько 20 хвилин, літрові близько 7 хвилин відповідно.
З допомогою закаточной машинки загорніть банки кришками
Переверніть догори дном і накрийте чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного остигання, після чого приберіть закачування на зберігання в прохолодне темне місце. Огірочки виходять гострими і хрусткими.
Приємного апетиту!