Перед вами рецепт смачних маринованих огірків, заготовлених у 3-літрових банках. Така об’ємна заготівля дуже зручна і практична для великих сімей. Огірки виходять настільки смачними і хрусткими, що навіть за святковим столом вони розходяться в одну мить. Всі гості неодмінно будуть цікавитися секретами приготування цієї закуски.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 4 – 5 кг
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Перець духмяний горошок – 12 шт.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих огірків у 3-літрових банках смачний! На самому початку необхідно простерилізувати банки-яким зручним способом. Кришки також слід прокип’ятити.
На дно підготовленої банки викладаємо кріп, лавровий лист, листя вишні та хрону, запашний перець.
Очищений і нарізаний пластинками часник також відправляємо в банку.
Огірки промиваємо, обрізаємо у двох сторін кінчики.
Далі заповнюємо банку огірками і заливаємо їх окропом, залишаємо на 20 хвилин.
Воду з огірків зливаємо в каструлю, додаємо до неї сіль та цукровий пісок. Після закипання проварюємо маринад протягом 2-3 хвилин.
Готовий маринад вливаємо в банки з огірками, в самому кінці додаємо оцет.
Закочує банки кришками, остуджуємо в перевернутому вигляді під теплим покривалом. Зберігати заготовку з огірків краще в темному і прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму