Перед вами рецепт смачних маринованих огірків, заготовлених у 3-літрових банках. Така об’ємна заготівля дуже зручна і практична для великих сімей. Огірки виходять настільки смачними і хрусткими, що навіть за святковим столом вони розходяться в одну мить. Всі гості неодмінно будуть цікавитися секретами приготування цієї закуски.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Огірки – 4 – 5 кг
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 12 шт.
  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих огірків у 3-літрових банках смачний! На самому початку необхідно простерилізувати банки-яким зручним способом. Кришки також слід прокип’ятити.

На дно підготовленої банки викладаємо кріп, лавровий лист, листя вишні та хрону, запашний перець.

Очищений і нарізаний пластинками часник також відправляємо в банку.

Огірки промиваємо, обрізаємо у двох сторін кінчики.

Далі заповнюємо банку огірками і заливаємо їх окропом, залишаємо на 20 хвилин.

Воду з огірків зливаємо в каструлю, додаємо до неї сіль та цукровий пісок. Після закипання проварюємо маринад протягом 2-3 хвилин.

Готовий маринад вливаємо в банки з огірками, в самому кінці додаємо оцет.

Закочує банки кришками, остуджуємо в перевернутому вигляді під теплим покривалом. Зберігати заготовку з огірків краще в темному і прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!

Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму