Маринувати огірочки дуже зручно в літрових банках. Так вони краще просаливаются, а після відкриття не встигають зіпсуватися. Щоб огірки на зиму вийшли по-справжньому смачними, не полінуйтеся і додайте при готуванні в банки листя смородини і вишні. Результат вас порадує!


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Огірки – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Листя чорної смородини – 18 шт.
  • Листя вишні – 18 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 30 шт.
  • Кріп – 6 гілок
  • Часник – 18 зуб.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих огірків в літрових банках смачний! Добре промиваємо огірки та інші продукти.

Банки стерилізуємо заздалегідь.

Розкладаємо листя вишні, смородини по банкам. Кладемо в них кріп і лавровий лист, а також зубчики часнику (їх краще розрізати на кілька частин). Додаємо в банки горошини перцю.

У огірків відрізаємо кінчики.

Складаємо огірки в банки.

Кип’ятимо воду і заливаємо їй огірки.

Накриваємо банки кришками і залишаємо їх настоятися півгодини.

Потім зливаємо з них воду. Додаємо цукор, сіль і оцет і кип’ятимо ще раз.

Розливаємо воду по банкам і добре закатуємо огірки. Залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму