Маринувати огірочки дуже зручно в літрових банках. Так вони краще просаливаются, а після відкриття не встигають зіпсуватися. Щоб огірки на зиму вийшли по-справжньому смачними, не полінуйтеся і додайте при готуванні в банки листя смородини і вишні. Результат вас порадує!
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 3 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Листя чорної смородини – 18 шт.
- Листя вишні – 18 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 30 шт.
- Кріп – 6 гілок
- Часник – 18 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих огірків в літрових банках смачний! Добре промиваємо огірки та інші продукти.
Банки стерилізуємо заздалегідь.
Розкладаємо листя вишні, смородини по банкам. Кладемо в них кріп і лавровий лист, а також зубчики часнику (їх краще розрізати на кілька частин). Додаємо в банки горошини перцю.
У огірків відрізаємо кінчики.
Складаємо огірки в банки.
Кип’ятимо воду і заливаємо їй огірки.
Накриваємо банки кришками і залишаємо їх настоятися півгодини.
Потім зливаємо з них воду. Додаємо цукор, сіль і оцет і кип’ятимо ще раз.
Розливаємо воду по банкам і добре закатуємо огірки. Залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму