Поєднання хрустких огірочків і пікантного томатного соусу ідеально. Зелень і спеції також додають свій характерний аромат. Для такої заготовки огірки краще брати молоді, рівної форми, з пухирцями. Кількості зазначених інгредієнтів вистачає на чотири банки по одному літру.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Огірки – 3,5 – 4 кг
- Томатна паста чи Томатний соус – 250 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль велика – 70 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 16 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Листя чорної смородини – 8 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки в томатному соусі, огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою так, щоб їх покрити. Залишаємо огірки на кілька годин, щоб вони наситилися вологою і були хрусткими.
Банки для заготовки потрібно заздалегідь ретельно промити і просушити.
Зелень для огірків також промиваємо і висушуємо, часник чистимо, миємо й нарізаємо великими шматочками.
Томатну пасту викладаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо протягом однієї хвилини, додаємо оцет і даємо повністю охолонути.
В кожну банку укладаємо по суцвіття кропу, по два листа смородини, по одному зубчику нарізаного часнику і по чотири горошини запашного перцю.
Зверху на зелень і спеції щільно укладаємо підготовлені огірки. Заливаємо їх остившім томатним соусом і накриваємо кришками. Відправляємо стерилізуватися на десять хвилин.
Після стерилізації закатуємо гарячі огірки простерилизованными кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і даємо повільно охолонути. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в томатній пасті з часником на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму