Ті самі огірки, які виходять, як магазинні. Їх солодкувато-гострий смак ні з чим не переплутаєш. Рецепт наводиться на 1 літрову банку.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Бадилля моркви – 1 гілка
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Рецепт маринованих огірків як глобус простий у приготуванні! Замочити в холодній воді огірки на 2 години. Банки з кришками вимити з содою, обполоснути і відставити у бік. Зелень промити, очистити часник.
Викласти в кожну банку парасольку кропу, бадилля моркви, листя хріну, горошини чорного перцю і часник. Влити оцет.
Огірки промити, обрізати хвостики, укласти в банку. Залити кип’яченою або фільтрованої водою.
Всипати в банку 1 ч. л. солі.
Додати цукровий пісок.
Банки з огірками поставити в каструлю, застелене рушником. Залити холодну воду, щоб вона покривала плічка банок. Поставити на середній вогонь. Довести воду до кипіння, стерилізувати банки з моменту закипання 5-7 хв., якщо вони літрові, і 15-20 хв., якщо вони трилітрові. Під час стерилізації банки повинні бути щільно закриті кришками.
Банки дістати з каструлі, закатати, перевернути догори дном і залишити остигати, не обгортаючи. Після охолодження залишити банки на пару годин в холодильнику, потім прибрати в комору на зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму