В сезон заготівлі овочів на зиму завжди постає питання про те, який рецепт краще вибрати. За цим рецептом у вас вийде огірки, за смаком нагадують маленькі консервовані огірочки з магазину, в міру гострі і хрусткі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Діжонська гірчиця – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 5 – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані огірки як в магазині, помийте огірки, відріжте кінчики і замочіть їх у холодній воді на 4-6 годин.

Поки замочуються огірки, стерилізуйте банки і кришки. У даному рецепті кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову банку.

Коли стерилізовані банки охолонуть, покладіть в них запашний перець, лавровий лист, зубчики часнику, одну столову ложку гірчиці, кріп, листя смородини і вишні.

На один літр води насипте 6-8 столових ложок цукру, 2 столові ложки солі і оцту, прокип’ятіть.


Наповніть банку огірками і залийте кип’яченим розсолом, рідина повинна повністю покрити огірки в банку. Після цього загорніть банку, переверніть її догори дном і залиште остигати при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму