В сезон заготівлі овочів на зиму завжди постає питання про те, який рецепт краще вибрати. За цим рецептом у вас вийде огірки, за смаком нагадують маленькі консервовані огірочки з магазину, в міру гострі і хрусткі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Діжонська гірчиця – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Перець духмяний горошок – 5 – 6 шт.
- Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
- Оцтова есенція – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані огірки як в магазині, помийте огірки, відріжте кінчики і замочіть їх у холодній воді на 4-6 годин.
Поки замочуються огірки, стерилізуйте банки і кришки. У даному рецепті кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову банку.
Коли стерилізовані банки охолонуть, покладіть в них запашний перець, лавровий лист, зубчики часнику, одну столову ложку гірчиці, кріп, листя смородини і вишні.
На один літр води насипте 6-8 столових ложок цукру, 2 столові ложки солі і оцту, прокип’ятіть.
Наповніть банку огірками і залийте кип’яченим розсолом, рідина повинна повністю покрити огірки в банку. Після цього загорніть банку, переверніть її догори дном і залиште остигати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму