Пропонуємо вам самий простий і швидкий спосіб приготування заготовок на зиму. За нашим рецептом виходять смачні та хрусткі огірочки в одній банці з маринованою кабачком. Такий легкий варіант асорті послужить відмінною альтернативою закатанному салату з маслом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 1 шт.
- Огірки – 400 гр.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Вода – 700 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки з кабачками, кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на літрову банку. Для початку промиваємо банки з содою і стерилізуємо в духовці 10-12 хвилин при температурі 110 градусів. Огірки вибираємо невеликі. Замочуємо їх у холодній воді на 1-2 години, потім добре промиваємо. Якщо маленькі огірочки – обрізаємо кінчики по 0,2 див. Якщо ж огірки великі – обрізаємо кінчики і ріжемо огірки кружечками завтовшки близько 5 мм В стерилізовані банки кладемо промитий лист хрону, листя смородини і вишні. Кладемо зубчики часнику і парасольку кропу.
Кабачок вибираємо молодий, щоб шкірка і насіння у нього були ще м’якими. Нарізаємо кабачок кружечками завтовшки близько 1 см і викладаємо кілька шматочків в банку, потім викладаємо огірки до самого верху.
Зверху на огірки додаємо сіль і цукор. Сіль для закачування використовуємо звичайну велику, не йодовану. Додаємо оцет прямо в банку. Кип’ятимо воду і заливаємо окріп в банку до самих країв. Закручуємо банку кришкою.
Закручені банки перевертаємо догори дном, вкриваємо рушником або ковдрою і залишаємо, щоб вони охололи до кімнатної температури. Після цього банки з заготовками ставимо в темне місце. Там вони можуть зберігатися всю зиму.
Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки в листі хрону на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму