Дуже цікавий і смачний спосіб замаринувати огірки. Особливу пікантність огіркам додасть маринад на основі кетчупу чилі і оцту. Цей рецепт точно різноманітить ваше полку з закрутками і приємно здивує домочадців.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 2.5 кг
- Вода – 6 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Кетчуп чилі – 1 склянка
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Кріп – 4 гілки
- Листя вишні – 8 шт.
- Листя чорної смородини – 8 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані огірки з кетчупом чилі? Огірки промиваємо, кладемо в глибоку миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо їх настоятися 2-3 години. Потім виймаємо і відрізаємо у них кінчики.
Зелень промиваємо. Готуємо банки. Для цього кладемо в кожну по 1 гілочці кропу, 2 лаврових аркуша, а також вишні і смородини. Відправляємо в банки огірки.
Тепер заливаємо воду в каструлю. Додаємо оцет, цукор, сіль і кетчуп. Доводимо все до кипіння і розливаємо маринад по банках.
Тепер простерилизуем банки. Для цього візьмемо каструлю і покладемо на дно рушник. Вливаємо воду, заповнюючи каструлю приблизно на половину і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь. Ставимо банки в каструлю. Знову чекаємо, коли закипить і тримаємо банки ще 10 хв.
Виймаємо банки і закочує їх. Перевертаємо догори дном.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки з оцтом в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму