Смачні та хрусткі мариновані огірки з яблучним оцтом можна зберігати навіть за кімнатної температурі, і вони будуть завжди у вас під рукою. Як доповнення до гарячих страв або соковитий інгредієнт для салату – мариновані огірки завжди до речі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки (невеликі) – 800 – 1000 гр.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
  • Для маринаду: –
  • Сіль велика – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 300 мл
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих огірків з яблучним оцтом. Огірки залийте холодною водою на 1-2 години, потім добре помийте і обріжте кінчики з двох сторін.

Банки для закаток попередньо стерилізуйте, в сухі банки розкладіть кріп, зубчики часнику і шматочки перцю чилі.

Щільно укладіть в банки огірки.

В каструлі закипите воду, залийте нею огірки в банках до самого верху, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 мнуть.

Воду з банок злийте в раковину. Знову налийте чисту воду в каструлю і закип’ятити її. Другий раз залийте банки окропом, залиште на 5 хвилин.

Для маринаду закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю, гірчицю і кип’ятіть 2-3 хвилини. Потім додайте оцет, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.


З банок воду знову злийте в раковину, залийте гарячим маринадом огірки, закатайте. Банки переверніть догори дном і в такому положенні залиште їх остигати, укрийте теплою ковдрою.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 3-літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму