Смачні та хрусткі мариновані огірки з яблучним оцтом можна зберігати навіть за кімнатної температурі, і вони будуть завжди у вас під рукою. Як доповнення до гарячих страв або соковитий інгредієнт для салату – мариновані огірки завжди до речі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки (невеликі) – 800 – 1000 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
- Для маринаду: –
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 300 мл
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 – 8 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих огірків з яблучним оцтом. Огірки залийте холодною водою на 1-2 години, потім добре помийте і обріжте кінчики з двох сторін.
Банки для закаток попередньо стерилізуйте, в сухі банки розкладіть кріп, зубчики часнику і шматочки перцю чилі.
Щільно укладіть в банки огірки.
В каструлі закипите воду, залийте нею огірки в банках до самого верху, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 мнуть.
Воду з банок злийте в раковину. Знову налийте чисту воду в каструлю і закип’ятити її. Другий раз залийте банки окропом, залиште на 5 хвилин.
Для маринаду закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю, гірчицю і кип’ятіть 2-3 хвилини. Потім додайте оцет, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
З банок воду знову злийте в раковину, залийте гарячим маринадом огірки, закатайте. Банки переверніть догори дном і в такому положенні залиште їх остигати, укрийте теплою ковдрою.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 3-літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму