Мариновані печериці на багатті – це закуска, на приготування якої йдуть лічені хвилини. Варто лише замаринувати гриби, і справу майже зроблено. Головний секрет приготування – для того, щоб печериці були м’якими, соковитими і не пригоріли, їх необхідно готувати на вже остигає вугіллі. Отже, приступимо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 500 – 600 гр.
  • Соєвий соус – 50 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані печериці на багатті легко! У невеликій піалі змішуємо майонез і соєвий соус, добре перемішуємо і залишаємо на 3-5 хвилин. В цей час під прохолодною проточною водою промиваємо печериці. Залишаємо їх на 5-10 хвилин на паперовому рушнику, щоб пішла зайва волога. Після чого перекладаємо печериці в глибоку миску, поливаємо маринадом і добре перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по всьому грибів. Ставимо гриби маринуватися у холодильник на 1,5-2 години.

Промариновані печериці дістаємо з холодильника і нанизуємо на шампури.

Викладаємо печериці на мангал з остывающими вугіллям. Готуємо гриби 12-15 хвилин, при цьому не забуваємо повертати шампури кожну хвилину, щоб гриби просмажаться рівномірно з усіх боків і не підгоріли.

Готові гриби знімаємо на блюдо і подаємо до столу, приємного апетиту!

Маринад для печериць на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі