Це дуже простий рецепт, по якому у вас завжди вийдуть дуже соковиті печериці. Важливо вибрати густу не обов’язково жирну сметану, щоб під час готування вона не стікала з грибів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 10 шт.
  • Сметана – 2 – 4 ст. л.
  • Томатна паста – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт печериць на мангалі в сметані гранично простий! Печериці добре помийте, обітріть паперовими серветками, при необхідності почистіть шапочки.

Перекладіть гриби в глибоку миску, додайте сметану, томатну пасту, сіль і спеції, перемішайте, простежте за тим, щоб соус також потрапив і під шапочки. Якщо печериці великі, сметани і пасти можна додати більше.

Нанизайте печериці на шампури і відправляйте їх на мангал. Пробивайте шампуром частину ніжки і капелюшки, так гриби не будуть крутитися на ньому.

Смажте на прогорілих вугіллі до золотистої скоринки, гриби не повинні пересушиться. Подавайте гарячими, як доповнення до шашликів або як самостійну закуску.

Приємного апетиту!

Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі