В нашій численній родині всі великі любителі маринованих грибочків. Одним з улюблених і швидких рецептів сьогодні я поділюся з вами. Мариновані підберезники з цибулею виходять досить ароматними зі збалансованим смаком. Ця закуска прикрасить будь-сімейне свято і принесе задоволення вашим гостям.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Вода – 500 мл
- Для маринаду: –
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих підберезників з цибулею смачний! Ретельно переберіть підберезники, у мене трапилося ще кілька красноголовців, добре очистіть їх від лісового сміття і промийте в холодній проточній воді кілька разів. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
На дно кожної стерильної банки викладіть півкільця цибулі.
В кожну банку покладіть лавровий лист і запашний перець горошком. Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений часник розріжте на кілька частин і розкладіть по банках.
Відокремте ніжки підберезників від капелюшків грибів. Якщо капелюшки досить великі, то розріжте їх на кілька частин. Підготовлені підберезники викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби 5-7 хвилин, періодично знімаючи піну. Зварені підберезники злийте через друшляк.
Підберезники знову викладіть в каструлю, налийте необхідну кількість питної води. Поставте на середній вогонь і варіть гриби 10 хвилин. Для закаток я використовую нові закручені кришки. Кришки промийте, викладіть в ємність і залити на 5 хвилин окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
В стерильні банки викладіть підберезники, обережно витягаючи з гарячого маринаду з допомогою шумівки. У кожну банку додати необхідну кількість крупної солі і влийте столовий оцет, потім залийте водою, в якій варилися підберезники, і добре закрутіть стерильними кришками.
Гарячі банки з маринованими підберезники з цибулею переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після того, як банки з грибами повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти