В нашій численній родині всі великі любителі маринованих грибочків. Одним з улюблених і швидких рецептів сьогодні я поділюся з вами. Мариновані підберезники з цибулею виходять досить ароматними зі збалансованим смаком. Ця закуска прикрасить будь-сімейне свято і принесе задоволення вашим гостям.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Для маринаду: –
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих підберезників з цибулею смачний! Ретельно переберіть підберезники, у мене трапилося ще кілька красноголовців, добре очистіть їх від лісового сміття і промийте в холодній проточній воді кілька разів. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

На дно кожної стерильної банки викладіть півкільця цибулі.

В кожну банку покладіть лавровий лист і запашний перець горошком. Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений часник розріжте на кілька частин і розкладіть по банках.

Відокремте ніжки підберезників від капелюшків грибів. Якщо капелюшки досить великі, то розріжте їх на кілька частин. Підготовлені підберезники викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби 5-7 хвилин, періодично знімаючи піну. Зварені підберезники злийте через друшляк.

Підберезники знову викладіть в каструлю, налийте необхідну кількість питної води. Поставте на середній вогонь і варіть гриби 10 хвилин. Для закаток я використовую нові закручені кришки. Кришки промийте, викладіть в ємність і залити на 5 хвилин окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

В стерильні банки викладіть підберезники, обережно витягаючи з гарячого маринаду з допомогою шумівки. У кожну банку додати необхідну кількість крупної солі і влийте столовий оцет, потім залийте водою, в якій варилися підберезники, і добре закрутіть стерильними кришками.

Гарячі банки з маринованими підберезники з цибулею переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після того, як банки з грибами повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти