Мариновані помідори черрі – це проста і водночас дуже смачна заготівля на зиму. Поєднання помідорів з цибулею, зеленню і рослинним маслом дуже вдале! Даний рецепт не передбачає використання стерилізації. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на одну літрову банку заготовки.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Помідори черрі – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Вода – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих помідор черрі без стерилізації. Підготуємо основні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Промиті кріп і петрушку також необхідно подрібнити. Помідори черрі ретельно промийте і у місці прикріплення плодоніжки зробіть два проколи вилкою. Це дозволить помідорів не тріснути.

Заповнювати стерилізовані ємності необхідно по черзі підготовленими інгредієнтами – спочатку цибулю, потім черрі, потім зелень, знову черрі і т. д.

Ємності з помідорами заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Охололу воду зливаємо в каструлю, в якій буде готуватися маринад. Додаємо в неї цукровий пісок і сіль, а також чорний перець. Після закипання тримаємо маринад на вогні пару хвилин, потім додаємо оцет і вимикаємо газ.

В кожну банку з черрі наливаємо по столовій ложці рослинного масла і слідом гарячий маринад. Після цього відразу закручуємо банки кришками. Ставимо заготовки дном вгору і повністю охолодити. Зберігаються черрі мариновані як в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.

Смачні мариновані помідори черрі готові!

Приємного вам апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Солодкі мариновані помідори