Мариновані помідори черрі – це проста і водночас дуже смачна заготівля на зиму. Поєднання помідорів з цибулею, зеленню і рослинним маслом дуже вдале! Даний рецепт не передбачає використання стерилізації. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на одну літрову банку заготовки.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори черрі – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Вода – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих помідор черрі без стерилізації. Підготуємо основні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Промиті кріп і петрушку також необхідно подрібнити. Помідори черрі ретельно промийте і у місці прикріплення плодоніжки зробіть два проколи вилкою. Це дозволить помідорів не тріснути.
Заповнювати стерилізовані ємності необхідно по черзі підготовленими інгредієнтами – спочатку цибулю, потім черрі, потім зелень, знову черрі і т. д.
Ємності з помідорами заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Охололу воду зливаємо в каструлю, в якій буде готуватися маринад. Додаємо в неї цукровий пісок і сіль, а також чорний перець. Після закипання тримаємо маринад на вогні пару хвилин, потім додаємо оцет і вимикаємо газ.
В кожну банку з черрі наливаємо по столовій ложці рослинного масла і слідом гарячий маринад. Після цього відразу закручуємо банки кришками. Ставимо заготовки дном вгору і повністю охолодити. Зберігаються черрі мариновані як в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.
Смачні мариновані помідори черрі готові!
Приємного вам апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Солодкі мариновані помідори