Мариновані помідори черрі дуже ефектно виглядають на столі під час зимових свят і моментально розлітаються з тарілок. До того ж їх дуже зручно закочувати в маленьких баночках і не захаращувати холодильник відкритими банками з закрутками.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори черрі – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Кріп – 1 – 2 гілки
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чилі – 5 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих помідор черрі. Гіркий перець помийте, очистіть від насіння і дрібно наріжте. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики розріжте на кілька частин. Зелень промийте і просушіть. Банки ретельно помийте з содою або миючим засобом, стерилізуйте будь-яким зручним способом.

Розкладіть по банках зелень, часник, перець горошком і гострий перець.

Помідори черрі промийте, просушіть, на кожному овоче зробіть кілька проколів голкою, щоб вони краще тримали форму. Помідори розкладіть по банках, сильно не притискайте.

Підготуйте розсіл для помідорів. Закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор. Залийте помідори гарячим розсолом, залишити на 15 хвилин. Потім злити розсіл з банок назад в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте оцет і вимкніть вогонь.

Повторно залийте банки гарячим розсолом і закатайте банки. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перенесіть в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму