Напевно, кожна господиня намагається заготовити мариновані помідори на зиму. Це неймовірно смачна і корисна закуска. Дуже зручно готувати помідори 2 літровій банці, особливо якщо у вас велика сім’я. Домочадці точно оцінять ваші старання, адже будь-яке блюдо з такою закускою стане ще апетитніше!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 0.5 головок
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Парасольки кропу або Петрушка – за бажанням

Процес приготування:

Помідори промиваємо, ножем відриваємо плодоніжки. Якщо помідори дуже великі, можна розрізати на половинки або четвертинки.

Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на зубчики.

Складаємо помідори, кріп, петрушку, гвоздику і часник в банки.

Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і витримуємо 15 хв.

Потім зливаємо воду в каструлю і знову доводимо її до кипіння.

Розчиняємо в ній цукор, додаємо сіль і перець.

Заливаємо воду повторно банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Солодкі помідори на зиму