Напевно, кожна господиня намагається заготовити мариновані помідори на зиму. Це неймовірно смачна і корисна закуска. Дуже зручно готувати помідори 2 літровій банці, особливо якщо у вас велика сім’я. Домочадці точно оцінять ваші старання, адже будь-яке блюдо з такою закускою стане ще апетитніше!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 0.5 головок
- Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Парасольки кропу або Петрушка – за бажанням
Процес приготування:
Помідори промиваємо, ножем відриваємо плодоніжки. Якщо помідори дуже великі, можна розрізати на половинки або четвертинки.
Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на зубчики.
Складаємо помідори, кріп, петрушку, гвоздику і часник в банки.
Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і витримуємо 15 хв.
Потім зливаємо воду в каструлю і знову доводимо її до кипіння.
Розчиняємо в ній цукор, додаємо сіль і перець.
Заливаємо воду повторно банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Солодкі помідори на зиму