Зимова консервація у вигляді маринованих помідор з капустою – популярна і проста у виконанні заготовка. Поєднання білокачанної капусти і стиглих червоних томатів не тільки вдале за смаковими якостями. Дана заготівля незвично і красиво виглядає зовні. Помідори виходять дуже соковитими і смачними, а капуста додає їм ароматності.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори з капустою просто! Білокачанну капусту нарізаємо тонкою соломкою. Перекладаємо її в зручну ємність.

Болгарський перець промиваємо, видаляємо внутрішні насіння з перегородками. Нарізаємо перець також тонкою соломкою.

Очищену моркву натираємо на крупній тертці.

Капусту, перець і моркву з’єднуємо в одній ємності і перемішуємо.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.

На дно підготовлених банок викладаємо лавровий лист, перець чорний і запашний, листя хрону і укропные парасольки. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на дві банки об’ємом 1,5 літра, тобто інгредієнти ділимо навпіл і рівнозначно розподіляємо по ємностях.

Далі чисті томати необхідно проколоти зубочисткою в районі плодоніжки. Викладаємо помідори в один шар поверх спецій і зелені.

Після цього необхідно зробити шар з овочів – капусти, перцю і моркви. Чергуємо шари з томатів і овочів до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Практично в самому кінці не забудьте зробити один шар з нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Таким чином, банки будуть заповнені до самого верху.

Ємності з овочами заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Через деякий час рідину зливаємо, а овочі заливаємо свіжим окропом. Прикривши кришками, тримаємо овочі в окропі 10 хвилин. Зливаємо охололу воду.

Приготуємо маринад. Потрібну кількість води набираємо в каструлю (можна використовувати злиту з овочів рідина), ставимо на вогонь, додаємо у воду сіль та цукровий пісок. Перемішуємо, доводимо до кипіння. Після цього проварюємо маринад протягом 2-4 хвилин до повного розчинення кристалів сухих речовин. Потім вливаємо в маринад оцет, перемішуємо і даємо прокипіти одну хвилину.

Гарячим маринадом заливаємо банки з овочами, потім щільно закриваємо їх кришками. Повністю охолодити заготовку. Зберігати мариновані помідори з капустою можна як у прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.

Приємного вам апетиту!

Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори з цибулею на зиму Томати, залиті окропом