Якщо свіжий салат з помідорів вже набрид, а до закаток справа ще не дійшла, можна урізноманітнити меню маринованими помідорами. Готуються вони дуже швидко. Важливий нюанс в даному рецепті – використання меду в маринаді. У поєднанні з оцтом, оливковою олією і спеціями мед вже перестає бути десертним інгредієнтом. Він доповнює томати делікатною солодким смаком і характерним ароматом. Немає причин не спробувати таку закуску!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 10 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 1 гілка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані помідори з медом. Для початку потрібно приготувати маринад. Для цього у невеликій мисці змішуємо оливкову олію, соєвий соус, оцет, цукровий пісок, сіль, мед і суміш мелених перців.

Петрушку і базилік промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Додаємо зелень в миску до маринаду і збовтуємо всі разом виделкою.

Помідори миємо й ретельно обсушуємо. Якщо плоди дрібні, досить розрізати їх навпіл. Якщо томати великого розміру, то ріжемо на чотири частини. Слід від плодоніжки вирізаємо кінчиком ножа. Викладаємо нарізані помідори в об’ємну миску.

Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю нарізаємо тонкими прозорими півкільцями. Часник подрібнюємо ножем. Висипаємо цибулю і часник в миску до помідорів.

Виливаємо соус до овочів, акуратно перемішуємо, щоб розподілити маринад по кожному шматочку, але не передавити ніжну м’якоть. Даємо помідорів постояти при кімнатній температурі півгодини. Після цього закуску можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Малосольні помідори з часником і кропом Мариновані помідори Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори часточками Помідори часточками з часником Помідором з цибулею і маслом