Мариновані овочі на зиму – ідеальна закуска до будь-яким домашнім стравам. Асорті з помідорів, моркви та цибулі в одній банці порадує вас різноманітністю смаку і духмяним ароматом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих помідорів з цибулею та морквою на зиму смачний! Для початку приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду, потім додаємо цукор, сіль, лавровий лист, чорний перець і інші спеції за смаком. Тримаємо на вогні 15 хвилин, потім вимикаємо.
Очищаємо моркву і пропускаємо через середню або велику тертку. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями.
Перебираємо помідори для заготівлі і вибираємо тільки стиглі і добрі плоди. Промиваємо і акуратно видаляємо плодоніжки.
В чисту банку послідовно викладаємо цибулю, моркву і помідори.
Заливаємо крутим окропом і вичікуємо 10 хвилин. Зливаємо воду.
Після окропу овочі відразу ж заливаємо готовим розсолом. Додаємо оцет і закриваємо кришкою.
Закутуємо заготівлю рушником і залишаємо до повного охолодження. Після чого можна відправляти на зберігання. Мариновані помідори з цибулею та морквою на зиму готові!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори класичні Помідори з цибулею на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації