Мариновані помідори по-грузинськи – абсолютно неймовірне блюдо! Хрусткі, з легкою приємною кислинкою, вони стануть відмінним доповненням до м’ясних виробів і різних гарнірів. Перед такою закускою неможливо встояти!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Селера – 1 пучок
- Перець чилі – 50 гр.
- Часник – 70 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані зелені помідори по-грузинськи? Помідори миємо й ріжемо по серединці хрест-навхрест, не розрізаючи плоди до кінця, щоб вони не розвалювалися.
Селера моєму і відокремлюємо стебла від листочків. Листи дрібно кришимо для начинки, а стебла залишаємо не нарізаними.
через прес Часник подрібнюємо.
Перець миємо і також дрібно нарізаємо. Змішуємо селера, перець і часник.
Заповнюємо розрізи помідорів зеленню.
Воду, ставимо на вогонь і додаємо в неї сіль, чекаємо, поки вона закипить.
Беремо ємність для маринування і на дно викладаємо кілька стебел селери. На них кладемо помідори, а зверху знову – селера. Заливаємо все водою. Накриваємо, можна трохи притиснути помідори вагою. Охолоджуємо і ставимо в прохолодне місце на 6-7 днів.
Приємного апетиту!
Гострі помідори Закуска з помідорів на зиму Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори з селерою на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму