Мариновані помідори по-грузинськи – абсолютно неймовірне блюдо! Хрусткі, з легкою приємною кислинкою, вони стануть відмінним доповненням до м’ясних виробів і різних гарнірів. Перед такою закускою неможливо встояти!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Селера – 1 пучок
  • Перець чилі – 50 гр.
  • Часник – 70 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані зелені помідори по-грузинськи? Помідори миємо й ріжемо по серединці хрест-навхрест, не розрізаючи плоди до кінця, щоб вони не розвалювалися.

Селера моєму і відокремлюємо стебла від листочків. Листи дрібно кришимо для начинки, а стебла залишаємо не нарізаними.

через прес Часник подрібнюємо.

Перець миємо і також дрібно нарізаємо. Змішуємо селера, перець і часник.

Заповнюємо розрізи помідорів зеленню.

Воду, ставимо на вогонь і додаємо в неї сіль, чекаємо, поки вона закипить.

Беремо ємність для маринування і на дно викладаємо кілька стебел селери. На них кладемо помідори, а зверху знову – селера. Заливаємо все водою. Накриваємо, можна трохи притиснути помідори вагою. Охолоджуємо і ставимо в прохолодне місце на 6-7 днів.

Приємного апетиту!

Гострі помідори Закуска з помідорів на зиму Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори з селерою на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму