Багато господинь знають, що зелені помідори – справжнє джерело корисних для організму людини речовин та вітамінів. Саме тому закачування з них так популярні. Мариновані зелені помідори цілком за запропонованим рецептом зберігають все корисне, що є в свіжих овочах, і при цьому виходять дуже соковитими і смачними.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори зелені – 3 кг
- Вода – 3 л
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 100 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Цукор-пісок – 9 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані зелені помідори цілком, зелені помідори перебрати, помити під холодною водою, просушити на кухонному рушнику. Цибулю очистити, нарізати не дуже крупно. Часник очистити і дрібно нарізати. Петрушку помити, просушити на кухонному рушнику і дрібно порубати.
Банки для закачування зелених помідорів стерилізувати, кришки обдати окропом. Розкласти В банки зелені помідори, чергуючи їх з цибулею, часником і зеленню петрушки.
У каструлі закип’ятити воду, розчинити в ній цукор і сіль. Вогонь вимкнути, додати до розсолу оцет, перемішати. Залити розсіл в банки з зеленими помідорами.
У велику каструлю з водою покласти рушник, а на нього виставити банки з помідорами, прикриті кришками. Стерилізувати банки з помідорами близько 20 хвилин на повільному вогні. Потім банки вийняти з каструлі, закатати, укутати ковдрою. Коли банки з маринованими зеленими помідорами повністю охолонуть, можна переставити їх на зберігання на зиму в підвал або інше темне і прохолодне місце. Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори з цибулею на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори