Не всі пам’ятають ті часи, коли на прилавках красувалася ця заготовка. Але, хто пробував, навряд чи може забути їх пряний особливий смак. Спробуйте приготувати зелені томати таким простим і не вимагає особливих інгредієнтів способом і створіть свій новий шедевр.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Насіння кропу – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати мариновані зелені помідори в магазині? Підготуйте банки: перевірити їх на відсутність тріщин і сколів, вимийте з содою і поставте на стерилізацію на 15 хвилин.

Закип’ятити воду в каструлі і розведіть в ній сіль і цукор в розрахунку на 1 літр по 1 ст. л. кожного інгредієнта. Поваріть розсіл 3 хвилини на малому вогні.

Промийте зелень і на дно банки покласти хрін і зубчики часнику.

Вимийте помідори і щільно утрамбуйте в банки.

Всипте в банку кілька горошин перцю і щіпку насіння кропу.

Закрийте помідори щільно поміщених у банку шматком хріну і зрізом очищеного лука.

Влийте в банки киплячий розсіл.

Прикрийте прокип’яченими раніше кришками і дайте постояти 20 хвилин.


Перелийте розсіл назад в каструлю, прокип’ятіть 5 хвилин і знову розлийте його по банкам. У кожну банку додати 1 ч. л. оцтової кислоти і банки закупорьте. Переверніть їх догори дном і укрийте ковдрою на добу. Після чого можна поставити для зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Зелені помідори з часником Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 1 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації