Не всі пам’ятають ті часи, коли на прилавках красувалася ця заготовка. Але, хто пробував, навряд чи може забути їх пряний особливий смак. Спробуйте приготувати зелені томати таким простим і не вимагає особливих інгредієнтів способом і створіть свій новий шедевр.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Насіння кропу – 1,5 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Листя хрону – 2 шт.
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
- Вода кип’ячена – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати мариновані зелені помідори в магазині? Підготуйте банки: перевірити їх на відсутність тріщин і сколів, вимийте з содою і поставте на стерилізацію на 15 хвилин.
Закип’ятити воду в каструлі і розведіть в ній сіль і цукор в розрахунку на 1 літр по 1 ст. л. кожного інгредієнта. Поваріть розсіл 3 хвилини на малому вогні.
Промийте зелень і на дно банки покласти хрін і зубчики часнику.
Вимийте помідори і щільно утрамбуйте в банки.
Всипте в банку кілька горошин перцю і щіпку насіння кропу.
Закрийте помідори щільно поміщених у банку шматком хріну і зрізом очищеного лука.
Влийте в банки киплячий розсіл.
Прикрийте прокип’яченими раніше кришками і дайте постояти 20 хвилин.
Перелийте розсіл назад в каструлю, прокип’ятіть 5 хвилин і знову розлийте його по банкам. У кожну банку додати 1 ч. л. оцтової кислоти і банки закупорьте. Переверніть їх догори дном і укрийте ковдрою на добу. Після чого можна поставити для зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Зелені помідори з часником Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на 1 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації