Медовик – один з найпопулярніших тортів. Навіть в меню будь-якого кафе і ресторану завжди можна знайти десерт з такою назвою. Приготувати медові коржі для торта в домашніх умовах дуже просто, слідуючи цьому докладному рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати медові коржі для торта в духовці. Розм’якшене вершкове масло наріжте невеликими кубиками, додайте мед, цукор і яйця, перемішайте інгредієнти.
Миску помістіть на водяну баню і, постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідного рідкого стану, але не кип’ятіть.
В гарячу масу всипте харчову соду, добре перемішайте.
Потім в миску додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
Коли тісто загусне, вимішуйте його руками.
Готове тісто розділіть на рівні частини, розкачайте на пекарської папері і потім покладіть на деко. Розгортайте тонко, так як тісто в процесі запікання підніметься.
Коржі запікайте при 180 градусах 12-15 хвилин. Готові коржі охолодити, потім приступайте до збору торта.
Приємного апетиту!
Десерти Торти