Медовик – один з найпопулярніших тортів. Навіть в меню будь-якого кафе і ресторану завжди можна знайти десерт з такою назвою. Приготувати медові коржі для торта в домашніх умовах дуже просто, слідуючи цьому докладному рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати медові коржі для торта в духовці. Розм’якшене вершкове масло наріжте невеликими кубиками, додайте мед, цукор і яйця, перемішайте інгредієнти.

Миску помістіть на водяну баню і, постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідного рідкого стану, але не кип’ятіть.

В гарячу масу всипте харчову соду, добре перемішайте.

Потім в миску додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

Коли тісто загусне, вимішуйте його руками.

Готове тісто розділіть на рівні частини, розкачайте на пекарської папері і потім покладіть на деко. Розгортайте тонко, так як тісто в процесі запікання підніметься.

Коржі запікайте при 180 градусах 12-15 хвилин. Готові коржі охолодити, потім приступайте до збору торта.

Приємного апетиту!

Десерти Торти