Хоча в даному рецепті немає соди, медовик все одно виходить пишним і смачним. При цьому він досить легко готується, особливо початківцям кухарям.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Мед – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 550 – 650 гр.
- Для крему: –
- Сметана 20% – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1,2 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати медовик без соди? В термостійкий миску розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і мед.
Ставимо миску на водяну баню і починаємо заважати віночком або ложкою.
Коли суміш стане однорідною, додаємо вершкове масло і розмішуємо, поки воно не розтопиться і не втрутиться в склад маси.
Висипаємо зверху розпушувач, перемішуємо і тримаємо на водяній бані п’ять хвилин.
Знімаємо з водяній бані, додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким – борошно додавати краще порціями, щоб не переборщити з кількістю.
Готове тісто ділимо на десять-дванадцять шматочків і кладемо їх у холодильник на десять-п’ятнадцять хвилин. Потім тісто дістаємо і розкочуємо качалкою в круглі пласти.
З допомогою тарілки потрібного діаметра обрізаємо кожен пласт рівним колом, наколюємо виделкою і ставимо на середній рівень попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Випікаємо кожен корж за три-чотири хвилини до рум’яного кольору. Обрізки збираємо і випікаємо окремо – вони будуть використані для крихти.
Випеченим коржам даємо повністю охолонути.
В окремій мисці змішуємо добре охолоджену жирну сметану з цукром.
Міксером збиваємо крем до повного розчинення цукрових кристаликів і невеликого загустіння маси.
Готові охолоджені коржі щедро промазуємо сметанним кремом. Поверхню і боки торта також змащуємо кремом.
Випечені обрізки тіста кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану крихти.
Отриманої крихтою обсипаємо торт з усіх боків.
Відправляємо торт в холодильник на п’ять-шість годин, щоб він повністю просочився і став ніжним і м’яким.
Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика без яєць Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний