Медовик в мікрохвильовці просто очманілий! Чи існує рецепт швидкого приготування смачного медовика? Так, головний секрет швидкого приготування – використання мікрохвильової печі. Торт виходить таким же смачним, як і його класичний варіант, де коржі випікаються в духовці. Спробуйте приготувати такий медовик, порадуйте себе і своїх рідних смачним десертом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Мед – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Для крему: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати медовик в мікрохвильовці, в підходящу каструлю викладаємо мед, потім додаємо харчову соду і тримаємо суміш на помірному вогні, постійно помішуючи. Доводимо суміш до пінистого стану.
В окремій ємності змішуємо цукровий пісок і курячі яйця. Перемішуємо так, щоб цукровий пісок максимально розчинився.
Після цього необхідно з’єднати дві суміші – яєчну і медову. Потім додаємо до отриманої масі просіяне пшеничне борошно (1,5 склянки). Замішуємо тісто. Залишилися півсклянки пшеничного борошна будуть використовуватися для присипання коржів. Отримане тісто ділимо на 6 частин.
Страва з мікрохвильовки промазуємо вершковим маслом. Викладаємо частину тіста на підготовлене блюдо і присипаємо його борошном.
Після цього слід розрівняти тісто в корж. Відправляємо корж випікатися в мікрохвильову піч на 4 хвилини при максимальній потужності. Через деякий час даємо пару хвилин готовому коржу охолонути і потім випікаємо залишилися аналогічним чином. Поки коржі будуть випікатися, можна зробити крем для торта.
вливаємо Молоко в каструлю і підігріваємо його.
Куряче яйце змішуємо з цукровим піском і отриману суміш перекладаємо в каструлю.
Потім всипаємо сюди ж пшеничне борошно. Варимо крем, постійно помішуючи.
Останній крок у приготуванні крему – додаємо до решти інгредієнтів вершкове масло.
Коли масло повністю розчиниться, знімаємо каструлю з кремом з вогню.
Готові медові коржі з допомогою ножа і круглого страви робимо рівними і однаковими по формі. Залишки від коржів не викидаємо, а подрібнюємо в дрібну крихту, яка знадобиться для обсипання торта.
Всі промазуємо коржі готовим кремом і присипаємо з усіх боків дрібної крихтою. Відправляємо медовик настоюватися в холодильник мінімум на 6 годин (можна на ніч).
Ніжний і дуже смачний медовик готовий!
Приємного вам чаювання!
Бісквітний медовик Заварний крем для медовика Медовик з заварним кремом Торти