Медовик без цукру, безсумнівно, стане справжньою знахідкою для любителів солодкого, які стежать за своїм здоров’ям і фігурою. Весь секрет низькокалорійності цього десерту полягає у відсутності пшеничного борошна і цукру. Крім того, в списку інгредієнтів, що використовуються в процесі приготування цього медівника, ви не знайдете жодного, який би суперечив принципам правильного харчування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Мед – 40 гр.
- Йогурт (без цукру) – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Борошно вівсяна – 150 гр.
- Молоко сухе (знежирене) – 20 гр.
- Сир – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Йогурт (для крему) – 75 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування медовика без цукру. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти.
Сухе молоко відправляємо на сковорідку і обсмажуємо протягом декількох хвилин до золотистого кольору.
В залізну миску викладаємо мед, виливаємо рослинне масло. Все перемішуємо і ставимо на водяну баню до тих пір, поки мед повністю не розчиниться.
Потім туди ж висипаємо харчову соду, сухе молоко, йогурт, сіль і вівсяну муку.
Все ретельно перемішуємо, потім відправляємо тісто в холодильник на півгодини.
Через півгодини дістаємо тісто і розгортаємо з нього корж. Він повинен бути досить тонкий. Відправляємо корж в духовку і випікаємо при температурі 170 градусів протягом п’ятнадцяти хвилин.
Тим часом займемося приготуванням крему. В чаші блендера збиваємо сир, молоко і йогурт.
Готовий корж потрібно трохи остудити, розрізати на три частини і кожен шар промазати кремом. Обрізки, що став від коржів, необхідно подрібнити в крихту і посипати ними торт. Наш десерт перед подачею повинен настоятися мінімум вісім годин в прохолодному місці.
Крем для медовика без яєць Медовик Медовик без масла Медовик без сметани Медовик класичний ПП медовик