Хочете знову відчути смак дитинства? Тоді представлений вашій увазі рецепт саме для вас. Головною особливістю медовика на сковороді є його оригінальний аромат. Для приготування такого десерту вам не доведеться докуповувати продукти – всі інгредієнти можна знайти в холодильнику у будь-якої господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 440 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 430 гр.
  • Сметана – 480 мл
  • Маргарин вершковий – 60 гр.
  • Мед – 30 гр.
  • Сода харчова – 5 гр.

Процес приготування:

Готувати швидкий медовик на сковороді легко! На середній вогонь йдіть каструлю, де будемо замішувати тісто.

Кладемо на водяну баню маргарин або вершкове масло, мед. Все перемішуємо і чекаємо, поки інгредієнти розтопиться.

В окрему миску вбиваємо два яйця і склянку цукру. Потім все гарненько збиваємо до однорідної консистенції. В яйця з цукром висипаємо соду і знову все перемішуємо. Потім цю суміш відправляємо на водяну баню до розтопленого масла з медом. Отриману масу потрібно постійно помішувати.

Через п’ять хвилин знімаємо суміш з водяної бані і вводимо туди поступово борошно, постійно перемішуючи. Далі тісто знову відправляємо на водяну баню і прогріваємо його протягом п’яти хвилин.

Вимішуємо тісто руками, поділяємо його на сім частин і прибираємо на кілька хвилин у холодильник.

А поки займемося кремом. В окремій мисці збиваємо сметану і решту цукру. Все ретельно перемішуємо. Прибираємо крем в холодильник.

Дістаємо тісто розкачуємо кожен шматочок пластом, обрізаємо нерівні краї, потім відправляємо пласти на сковорідку і обсмажуємо з обох сторін протягом однієї хвилини.

Вийшли коржі викладаємо шарами, ретельно промазав кожен шар кремом. Після цього виймаємо торт на кілька годин в холодильник.

Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик на сковороді Торти