Хочете знову відчути смак дитинства? Тоді представлений вашій увазі рецепт саме для вас. Головною особливістю медовика на сковороді є його оригінальний аромат. Для приготування такого десерту вам не доведеться докуповувати продукти – всі інгредієнти можна знайти в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 440 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 430 гр.
- Сметана – 480 мл
- Маргарин вершковий – 60 гр.
- Мед – 30 гр.
- Сода харчова – 5 гр.
Процес приготування:
Готувати швидкий медовик на сковороді легко! На середній вогонь йдіть каструлю, де будемо замішувати тісто.
Кладемо на водяну баню маргарин або вершкове масло, мед. Все перемішуємо і чекаємо, поки інгредієнти розтопиться.
В окрему миску вбиваємо два яйця і склянку цукру. Потім все гарненько збиваємо до однорідної консистенції. В яйця з цукром висипаємо соду і знову все перемішуємо. Потім цю суміш відправляємо на водяну баню до розтопленого масла з медом. Отриману масу потрібно постійно помішувати.
Через п’ять хвилин знімаємо суміш з водяної бані і вводимо туди поступово борошно, постійно перемішуючи. Далі тісто знову відправляємо на водяну баню і прогріваємо його протягом п’яти хвилин.
Вимішуємо тісто руками, поділяємо його на сім частин і прибираємо на кілька хвилин у холодильник.
А поки займемося кремом. В окремій мисці збиваємо сметану і решту цукру. Все ретельно перемішуємо. Прибираємо крем в холодильник.
Дістаємо тісто розкачуємо кожен шматочок пластом, обрізаємо нерівні краї, потім відправляємо пласти на сковорідку і обсмажуємо з обох сторін протягом однієї хвилини.
Вийшли коржі викладаємо шарами, ретельно промазав кожен шар кремом. Після цього виймаємо торт на кілька годин в холодильник.
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик на сковороді Торти