Медові коржі дуже добре просочуються, тому торти з них виходять дуже ніжними. Зазвичай тісто замішують на меді, яйцях і маслі. Але якщо раптом закінчилися яйця, можна обійтися і без них, пропонуємо вам спробувати рецепт медовика без використання яєць.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2.5 – 3.5 склянки
- Для крему: –
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сметана – 600 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сухофрукти – за смаком
Процес приготування:
Готувати медовик без яєць легко! Розтопіть вершкове масло на водяній бані, додайте до нього цукор і мед, перемішайте.
Потім влийте сметану і всипте одну склянку борошна, змішайте інгредієнти.
Введіть борошно і замісіть тісто, розділіть його на 5 рівних частин. Загорніть кожен шматок тіста в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Кожен шматок тесту розкочуйте в тонкий пласт відразу на пергаменті, за допомогою тарілки обріжте його до правильної круглої форми. Перед тим як корж помістити в духовку, зробіть на ньому кілька проколів виделкою. Запікайте коржі при 180 градусах за 5-6 хвилин. З обрізків тіста розкачайте пласт довільної форми і також спечіть його, він знадобиться для посипання.
Для крему збийте до густоти сметани зі звичайним і ванільним цукром. Сухофрукти помийте і дрібно наріжте.
Коли коржі охолонуть, приступайте до формування торта. Викладайте коржі один на одного, промазывайте кожен кремом і кладіть сухофрукти. Верхній корж і боки торта також добре змастіть. Додатковий корж подрібніть в крихту і посипати їй торт з усіх боків.
Готовий торт поставте на пару годин в холодильник, він просочиться і осяде.
Приємного апетиту!
Крем для медовика без яєць Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик радянського часу класичний Торти