Медовик «Дамський каприз» – дуже смачне, що тане в роті ласощі, яке можна приготувати на будь-святкове торжество. Крем для цього торта готують заварний, а коржі випікаються окремо. Готовий торт потрібно поставити в холодильник не менше ніж на 6 годин.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода харчова – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для крему: –
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 2 склянки

Процес приготування:

Готувати медовик Дамський каприз легко! У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте мед і вершкове масло, всипте цукровий пісок і харчову соду.

Поставте на водяну баню і повністю розчиніть.

Додайте півсклянки просіяного борошна вищого сорту, перемішайте і варіть ще кілька хвилин. Увімкніть розігріватися духовку.

Зніміть з вогню отримане тісто, додайте решту борошно пшеничне і замішайте густе тісто. Зібрати тісто в кулю.

Тісто розділіть на шість рівних частин. І приберіть хвилин на 20 в холодильник. Потім тонко розкачати кожну частину з допомогою качалки. Обріжте по тарілочці.

Корж разом з обрізками перемістіть на лист, присипаний борошном або застелений папером для випічки, і випікайте близько 5 хвилин при температурі 180 градусів. Я випікаю відразу два коржа.

Таким чином, спечіть всі коржі.

Дайте готовим коржам охолонути.

В каструлю з товстим дном розбийте курячі яйця, всипте цукровий пісок і борошно. Перемішайте з допомогою віночка.

Поступово влийте молоко, продовжуючи заважати віночком. Поставте на вогонь, постійно помішуючи, варіть до перших бульбашок. Накрийте крем харчовою плівкою і остудіть.

У теплий крем викладіть вершкове масло і збийте міксером до однорідності. На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і розподіліть по центру, зверху викладіть корж і притисніть його.

На корж викладіть заварний крем і рівномірно розподіліть.

Таким чином, зберіть весь торт, верхній шар і боки ретельно промажте кремом.

Обрізки поломайте руками і викладіть в чашу блендера. Подрібніть в крихту. Подрібненої крихтою посипте верх і боки медового торта.

Готовий торт залиште на 2 години при кімнатній температурі, накрийте кришкою для мікрохвильовки і приберіть в холодильник мінімум на 6 годин.

Ароматний торт за цей час добре просочиться. Заваріть смачний чай або каву і подавайте десерт на порційних тарілках.

Приємного чаювання!

Заварний крем для медовика на молоці Крем для медовика без яєць Медовик Медовик без масла ПП медовик Торти