Медовик – найпопулярніший торт з домашньої випічки, який готують на сімейні свята. Приготування торта займає не так багато часу, але він обов’язково повинен просочитися в холодильнику не менше 4 годин. Це зробить торт ще смачніше і ніжніше. Сметанний крем прекрасно відтіняє солодкість торта.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 390 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Для крему: –
  • Сметана – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати медовик на водяній бані зі сметанним кремом легко! У глибоку ємність розбийте курячі яйця, всипте цукровий пісок, харчову соду і додати рідкий мед і рослинне масло без запаху. Якщо немає рідкого меду – не страшно, додайте є. Добре перемішайте і поставте на водяну баню.

Коли маса нагріється і збільшиться в об’ємі, додайте 2/3 пшеничного борошна і добре перемішуйте протягом декількох хвилин. Потім зніміть з вогню і охолоджуйте близько 5 хвилин.

На поверхню столу висипте залишилася пшеничне борошно і викладіть остигле тісто. Ретельно вимісити тісто.

Скрутіть його ковбаскою і розділіть на 6 рівних частин. Тонко розкачайте кожну частину. Проколіть виделкою корж в декількох місцях.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте коржі близько 4 хвилин. Я випікаю відразу по два коржа. Готові коржі обріжте по тарілочці. Обрізки можна змолоти з допомогою кавомолки або подрібнювача.

Охолоджену сметану викладіть в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. Крем збивайте на середніх оборотах міксера до повного розчинення цукрового піску. Краще всього брати густу жирну сметану.

На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і рівномірно розподіліть по центру. Зверху викладіть перший корж, потім сметанний крем і так, поки не закінчаться всі коржі. Верхній корж і боки торта густо змастіть кремом. Верхівку торта посипте крихтами.

Готовий торт залиште на пару годин при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник мінімум на 4 години, а краще всього на ніч. За ніч торт добре просочиться і буде м’яким і ніжним. Просякнуте ароматний торт подавайте на стіл, прикрасивши за бажанням свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик без масла Медовик зі сметанним кремом Торти