Рідко хто відмовиться побалувати себе смачним медовиком, а приготований своїми руками, він удвічі смачніше. Торт Медовик прийнято готувати з великої кількості тонких коржів – це може зайняти якийсь час. Можна спростити цю процедуру до запікання одного коржа, як це зробити, читайте в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 180 – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мед – 80 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Сметана – 400 гр.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати медовик одним коржем, мед підігрійте на водяній бані, додайте соду, постійно помішуючи, варіть 1-2 хвилини. Потім додайте порізане на шматочки вершкове масло, не припиняйте заважати, масло має повністю розтопитися. Зніміть суміш з вогню, поставте в бік остигати.
Яйця збийте в окремій мисці міксером на максимальній швидкості. Не припиняючи збивати, введіть до них цукор.
До яєць додайте остиглу медову масу і сіль, перемішайте. Борошно просіяти і додати в миску до інших інгредієнтів. Замісіть тісто, по консистенції воно буде нагадувати густу сметану.
Деко застеліть пергаментним папером. Якщо розмір дека дозволяє, викладіть все тісто і розрівняти його в пласт товщиною 3-4 міліметра. В іншому випадку можна запекти коржі в два підходи.
прогрійте Духовку до 160 градусів, запікайте корж 6-8 хвилин. Готовий корж розріжте на кілька рівних частин. Обрізки подрібніть в крихту.
Збийте сметану і цукрову пудру в густий крем. Зберіть торт, складіть коржі один на одного, промазуючи їх кремом, боки і верх також змастіть. Посипте торт крихтою з образків тіста і поставте торт в холодильник на 3-4 години. Після закінчення цього часу коржі добре просочаться кремом і медовик можна буде подавати на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з магазинної сметани Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний