Сьогодні представляю вашій увазі рецепт медовика на пару. Для цього медовика тісто замішується на пару, тобто на водяній бані. Завдяки такому замісу коржі виходять дуже ніжними і швидко просочуються кремом. Приготування торта вимагає зусиль, але результат того вартий.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Масло вершкове – 1 пакет
  • Варення абрикосове – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування медовика на пару. Поставте На плиту каструлю з водою і доведіть її до кипіння. Потім помістіть каструлю металеву миску, в якій будете замішувати тісто. Це наша водяна баня. У миску покладіть вершкове масло і додайте мед. В окремому посуді збийте міксером яйця з цукром, додайте коньяк і цю суміш перелийте до меду та олії. Безперервно помішуючи, тримати все на водяній бані 5 хвилин. Потім насипте в суміш соду і, продовжуючи помішувати, потримайте ще 10 хвилин.

У вас вийде однорідна рідка маса для замісу тіста. Зніміть її з водяної бані.

Насипте в цю рідку основу один стакан борошна і добре перемішайте. Решту борошно насипте гіркою на робочій поверхні столу і зробіть у ній поглиблення.

В це поглиблення перелийте рідке тісто руками і замісіть тісто з іншою мукою до тугий еластичної консистенції. Тісто скачайте в ковбаску.

Ковбаску, розрізати на 6-8 однакових шматочків.

Кожен шматочок розкачати качалкою в тонкий корж.

Щоб перенести корж на деко і не пошкодити його, загорніть всередину один край тесту.

Потім внапуск загорніть другий край. Тісто відразу трохи присипайте борошном.

Потім загорніть правий край коржа.

Складіть корж конвертиком.

Згорнутий корж перенесіть на посипаний борошном деко і розгорніть його в зворотному порядку. Випікайте всі коржі в духовці, розігрітій до 180°С протягом 3-4 хвилин кожен.

Кожен спечений корж рівно обріжте за допомогою кришки.

Обрізки коржа залиште для приготування крихти для посипання торта. Метелочкой видаліть у поверхні коржів залишки борошна.

Для крему збийте міксером варене згущене молоко з вершковим маслом, за смаком можете додати до крему варення. Спечені коржі зберіть в торт, змащуючи кожен кремом. Можете пересипати коржі поверх крему подрібненими горіхами.

Обрізки коржів подрібніть в крихту і посипати ними торт зверху, а боки присипте горіхами. Торт поставте на 3 години в холодильник, щоб коржі добре просочилися кремом.

Приготований медовик на пару наріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю.

Їжте на здоров’я!

Бісквітний медовик Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик без сметани Медовик зі згущеним молоком і маслом Торти