В пост теж хочеться їсти щось смачне, для цього підійде пісний медовик. Дуже смачний домашній десерт, який готується з усім доступних інгредієнтів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода тепла – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 0.5 ст. л.
  • Ізюм – 0.5 склянки
  • Волоський горіх – 0.5 склянки
  • Ванілін – 5 – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати пісний медовик? Ізюм промийте, покладіть його на паперових рушниках, щоб стекла вода. Волоські горіхи подрібніть. З’єднайте родзинки, подрібнені горіхи зі столовою ложкою борошна.

Всипте на сковорідку цукор, смажте його на середньому вогні до утворення карамелі, потім поступово влити теплу воду, розведіть карамель у воді і доведіть до кипіння.

В окремій мисці змішайте олію, мед, ванілін і сіль, влийте туди теплу карамель, перемішайте, додайте склянку просіяного борошна і розпушувач для тіста змішайте. Потім додайте ще трохи борошна, у вас повинно вийти тісто по консистенції нагадує густу сметану. Додайте до тесту масу з родзинками і горіхами.

Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть тісто у форму, розрівняйте його і поставте в розігріту духовку. Випікайте медовик при 180 градусах 40-45 хвилин. Готовий пиріг остудіть перед тим, як подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Крем для медовика без яєць Медовик без масла Медовик без яєць Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик класичний