Торт Медовик – одне з найпопулярніших святкових ласощів. Особливий смак і колір надає коржам мед, а крем на основі вершків сиру маскарпоне робить торт просто дивовижно ніжним. Готувати його досить просто, а от зі столу він зникає в одну мить!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 500 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир Маскарпоне – 400 мл
  • Ванільна есенція – 2 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик з сирним кремом просто! Підготуємо всі інгредієнти і дамо їм постояти півгодини, щоб вони були кімнатної температури. А ось вершки перед приготуванням потрібно охолодити.

Тепер нам знадобляться дві каструлі різного розміру. Той, що побільше заповнюємо водою приблизно на 1/3 і ставимо на вогонь.

В каструлі поменше перетираємо яйця з цукром, кладемо вершкове масло, а також мед. Ставимо її в киплячу воду.

Після того, як інгредієнти розтанули. Все добре перемішуємо і додаємо в масу соду.

Через 5-7 хв. вона збільшитися приблизно в 3 рази і її можна буде зняти з плити.

Невеликими порціями, помішуючи вводимо борошно.


Чекаємо, коли тісто охолоне й стане кімнатної температури.

Тепер поділяємо готове тісто на 10 кульок. І розгортаємо їх качалкою в досить тонкий шар.

Перекладаємо кожен шар на пергамент і вирізаємо коло (для цього можна використовувати велику тарілку або кришка). Таким чином потрібно розкачати всі кулі тесту, а також обрізки. В цілому у нас вийде десь 8-10 коржів.


Випікаємо кожен корж в духовій печі при температурі 180 градусів за 5 хв. Стежимо, щоб коржі не підгоріли.


Вершки збиваємо з цукровим піском до густого, міцного крему. Додаємо до нього сир і ванільний екстракт ще раз все перемішуємо міксером.

Збираємо наш торт, досить рясно промазуючи кожен корж кремом. Верх і боки також змащуємо кремом, також дуже смачно і красиво прикрасити верхівку свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Крем-чіз для медовика Медовик без сметани Медовик з вершками Медовик з заварним кремом Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний Медовик, просочений заварним кремом