Ароматний повітряний медовий бісквіт, просочений сметанним кремом з вареним згущеним молоком – непередаване насолоду. М’які легкі коржі настільки ніжні, що просто тануть у роті. Такий торт доведеться як не можна, до речі, до святкового столу або сімейного чаювання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Мед – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Ванілін – 1 гр.
- Сметана 26% – 500 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Печиво пісочне – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати медовик в мультиварці зі сметанним кремом легко! У глибоку жароміцну ємність кладемо мед і додаємо соду. Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо масу, помішуючи ложкою. Маса почне спінюватися і збільшитися в об’ємі в 2-3 рази. Знімаємо з вогню й даємо масі охолонути до 40-50 градусів.
Яйця вибиваємо в миску, додаємо цукор і ванілін і збиваємо за допомогою міксера 7-10 хвилин до пишної піни. Далі до яєць додаємо остигнула медову масу і перемішуємо.
Просіваємо борошно і вводимо її в тісто невеликими порціями, добре перемішуючи ложкою, щоб не було грудочок.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Випікаємо медовий бісквіт на режимі «Випічка» 60 хвилин, потім, після звукового сигналу, ставимо ще на 20 хвилин на підігрів.
Після закінчення часу приготування акуратно витягаємо бісквіт з чаші за допомогою кошика-пароварки (кладемо її зворотною стороною на бісквіт, прихватом дістаємо чашу мультиварки і швидко перевертаємо бісквіт на кошик, потім перекладаємо бісквіт на блюдо) і залишаємо його на пару годин для повного остигання.
Для крему вибираємо густу жирну сметану, щоб крем не розтікався в процесі складання торта. Якщо сметана не досить густа, можна відкинути її на друшляк, в який вкладена марля, згорнута в 2-3 шари і залишити на 2-4 години. Зайва сироватка стече і в друшляку залишиться густа сметана. За допомогою міксера збиваємо сметану з вареним згущеним молоком 3-4 хвилини.
Добре остиглий бісквіт розрізаємо на коржі. Для цього можна скористатися гострим ножем або спеціальної кулінарної волосінню. Бісквіт добре піднявся, і у нас вийшло 4 коржа.
Кладемо корж на блюдо і рясно змащуємо його кремом. За бажанням в крем можна додати волоські горіхи, чорнослив або скибочки банана. Таким чином, збираємо весь торт. Верхній корж і боки торта трохи промазуємо кремом і посипаємо дрібно подрібненого пісочного печива. Прибираємо торт в холодильник на 3-4 години, щоб він просочився.
Готовий торт подаємо на стіл, приємного чаювання!
Крем для медовика з магазинної сметани Медовик без масла Медовик без розкочування коржів Медовик в мультиварці Медовик зі сметаною і згущеним молоком